Parkeren

Wanneer u Experience Volendam bezoekt, kunt u kiezen uit diverse parkeergelegenheden in de buurt van de Volendamse dijk.

Parkeerterrein A – Marinapark

Op 650 meter van de Experience

Wanneer u Volendam binnenrijdt via de N517 volgt u na de eerste rotonde rechtsaf/rechtdoor de Julianaweg.
Na ongeveer 300 meter treft u aan uw rechterhand de oprit naar het Marinapark waar u aan het begin op een parkeerterrein met een parkeerschijf 1,5 uur kan parkeren en verder op het park onbeperkt (gratis parkeren).
Bussen en touringcars kunnen gratis aan de voorkant parkeren. Iets verderop is er ook een zeer groot parkeerterrein waar bussen en touringcars eveneens gratis terecht kunnen.

Parkeerterrein C – Haven

Op 325 meter van de Experience

U rijdt Volendam binnen. Ter hoogte van het voetbalterrein van de RKAV Volendam, net na de bezinepomp aan uw linkerhand, slaat u rechtsaf richting het Zuideinde. U rijdt naar beneden langs het Marinapark en niet de dijk op. Na ongeveer 300 meter vindt u rechts het Recreatiecentrum Slobbeland. Daar vindt u rechts parkeerplaatsen en links een parkeerterrein. U mag hier gratis parkeren.

Parkeerterreinen Centrum

Op 350 meter van de Experience

U volgt op de Julianaweg de P-borden-Centrum. U treft dan aan de Zeestraat twee parkeerterreinen:

  • P- Amvo (gratis parkeren) (Niet mogelijk tijdens kermis)
  • P- Winkelcentrum Havenhof (betaald parkeren)

In het centrum van Volendam is een blauwe zone van kracht. Let op! Dit varieert van een half naar 1,5 uur parkeren.

Parkeerterrein B – Art Historical Center/Haven

Op 750 meter van de Experience

Volg P-route-centrum en rechtdoor naar de P-Parallelweg (postcode 1131 DM), onder aan de Dijk (gratis parkeren). Dit is een zeer groot gratis parkeerterrein geschikt voor bussen en touringcars, relatief minder voor auto’s.

Let op!

In het centrum van Volendam is een blauwe zone van kracht. Let op! Dit varieert van een half uur tot anderhalf uur parkeren. Meer informatie via http://parkeren.edam-volendam.nl

Openbaar vervoer

U neemt bij het Centraal Station aan de achterzijde de bus van E.B.S. naar Volendam. Elke 15 minuten vertrekt er een bus naar Volendam. U kunt in de bus een kaartje kopen of reizen met uw O.V. Chip. Meer info en vertrektijden via http://www.ebs-ov.nl